skip to main | skip to sidebar

Blogger news

4 feb 2014

BONAPASTA


Avui us volem parlar de BONAPASTA: pasta ecològica produïda artesanalment a Moià.

L'ORIGEN
El projecte va néixer ara fa 10 anys amb l'objectiu d'elaborar i vendre un producte ecològic,  de proximitat i treballar amb els agricultors i els transformadors de la zona, a qui s'asseguren que es paga un preu just.



El seu impulsor va ser l'empresa Natureco (dedicada a la distribució de productes ecològics). Les matèries primeres (blat, espelta...) es compren a pagesos de la zona del Moianès,  i quan no és possible  d'altres pobles i comarques com Calders, les Garrigues o el Berguedà. Aquests cereals es molen al molí que té la mateixa empresa a 

les seves instal·lacions i posteriorment es produeixen pa, pasta i farines.

LA PASTA
La manera de treballar-la és completament artesanal. Es premsa a baixa pressió i s'asseca lentament a baixa temperatura. No té additius ni conservants i la producció és a petita escala.

Treballen amb blat i espelta i podem trobar els següents formats, tots ells envasats i alguna varietat també a granel:

- blat blanc: macarrons, espaguetis, espirals de 3 colors...
- blat integral: espaguetis, macarrons, espirals, meravella...
- espelta blanca: espaguetis, espirals...
- espelta integral: macarrons, espaguetis, lletretes...






0 comentaris:

Publicar un comentario

Hola, moltes gràcies per deixar un missatge al blog. En breu el mirem i serà publicat.

Con la tecnología de Blogger.

SEGUIDORS

Featured Posts