De carbasses n'hi ha de moltes varietats, mides i colors. Ara és una
bona època i un bon moment per consumir-ne ja que està en auge i la trobem a
les cartes de molts restaurants; tot i que no fa molt temps era considerada
menjar per els animals.
El primer que hem de destacar d'aquest fruit és la seva riquesa
en betacarotens, vitamina C i vitamina E, que la fan molt beneficiosa per la
pell i la vista i li atorguen propietats antioxidants. Destaquen també les quantitats de vitamines
de B₁, B₂, B₅ i àcid
fòlic, ferro, potassi i magnesi.
És molt lleugera (posseeix un 90% d'aigua), digestiva i suau per
l'aparell digestiu. Ens aporta fibra que regula el trànsit intestinal i alleuja
l'estrenyiment; i hidrats de carboni d'absorció lenta cosa que la fa apta per a
diabètics.
I a la cuina és realment molt versàtil, de textura tova però que no es
desfà; i el seu gust dolcet la fa una
bona opció per començar a donar verdures als bebès i per els nens més grans.
La podem preparar de moltes maneres: en cremes o purés (sola o
acompanyada de ceba , porro i/o carbassó); estofada amb cereals o llegums
(arròs, quinoa, llenties o cigrons); xips de carbassa; pastís de carbassa; al
forn, al vapor o fins i tot a la planxa!
La millor època per menjar-ne és durant la tardor i l’hivern. Es
conserva en llocs frescos i secs i un cop l'haguem obert ens aguantarà bé
durant una setmana a la nevera.
Amanida de carbassa amb espinacs
Carbassa amb mill i quinoa
Amanida de carbassa amb espinacs
Carbassa amb mill i quinoa
0 comentaris:
Publicar un comentario
Hola, moltes gràcies per deixar un missatge al blog. En breu el mirem i serà publicat.