skip to main | skip to sidebar

Blogger news

18 mar 2014

PORRIDGE DE CIVADA

El porridge és un plat que es fa a base de flocs de civada molt popular a Anglaterra i països del nord d'Europa. Constitueix un esmorzar excel·lent ja que ens  proporciona energia durant tot el matí i ens aporta una bona dosi de  fibra, vitamines i minerals.

Els ingredients bàsics per fer-lo són els flocs de civada (unes 3 o 4 cullerades per persona) i la llet. Però  com en moltes altres ocasions, admet diferents variants i es pot enriquir amb fruita, fruites deshidratades o fruits secs i endolcir  al vostre gust.

En les receptes més tradicionals els flocs de civada es couen amb la llet o es deixen en remull tota la nit; però si improviseu el vostre esmorzar al moment n'hi ha prou amb deixar-ho en remull uns minuts.

Com a líquid podeu utilitzar begudes vegetals (de civada, ametlles, espelta, arròs...) o llet animal (vaca, cabra...) ja sigui freda o calenta; i fins i tot també ho podeu fer amb iogurt.


S'hi pot barrejar la fruita que més us agradi, trieu segons la temporada: peres, plàtans, pomes, maduixes, prunes, mango, albercocs. I pel que fa a les fruites deshidratades i fruits secs també hi ha una gran varietat (avellanes, ametlles, nous, nous del Brasil, coco ratllat, panses, orellanes, nabius, llavors de lli, pipes...).


Si necessiteu donar-hi un punt més dolç, ho podeu fer amb mel, xarop d'atzavara o concentrat de poma. 


La nostra recepta, per 1 persona:

4 cullerades de flocs de civada, un grapat de fruita deshidratada variada, un grapat d'avellanes, un iogurt, una poma.

Hem posat els flocs de civada en un bol amb el iogurt i ho hem deixat reposar 10 minuts. Mentrestant hem tallat la poma i preparat els fruits secs. Ho barregem tot en el bol i ja està llest per esmorzar!

0 comentaris:

Publicar un comentario

Hola, moltes gràcies per deixar un missatge al blog. En breu el mirem i serà publicat.

Con la tecnología de Blogger.

SEGUIDORS

Featured Posts