El porridge és un plat que es fa a base de flocs de civada
molt popular a Anglaterra i països del nord d'Europa. Constitueix un esmorzar
excel·lent ja que ens proporciona
energia durant tot el matí i ens aporta una bona dosi de fibra, vitamines i minerals.
Els ingredients bàsics per fer-lo són els flocs de civada (unes
3 o 4 cullerades per persona) i la llet. Però
com en moltes altres ocasions, admet diferents variants i es pot enriquir
amb fruita, fruites deshidratades o fruits secs i endolcir al vostre gust.
En les receptes més tradicionals els flocs de civada es
couen amb la llet o es deixen en remull tota la nit; però si improviseu el
vostre esmorzar al moment n'hi ha prou amb deixar-ho en remull uns minuts.
Com a líquid podeu utilitzar begudes vegetals (de civada,
ametlles, espelta, arròs...) o llet animal (vaca, cabra...) ja sigui freda o
calenta; i fins i tot també ho podeu fer amb iogurt.
S'hi pot barrejar la fruita que més us agradi, trieu segons
la temporada: peres, plàtans, pomes, maduixes, prunes, mango, albercocs. I pel
que fa a les fruites deshidratades i fruits secs també hi ha una gran varietat
(avellanes, ametlles, nous, nous del Brasil, coco ratllat, panses, orellanes,
nabius, llavors de lli, pipes...).
Si necessiteu donar-hi un punt més dolç, ho podeu fer amb mel,
xarop d'atzavara o concentrat de poma.
La nostra recepta, per 1 persona:
4 cullerades de flocs de civada, un grapat de fruita deshidratada variada, un grapat d'avellanes, un iogurt, una poma.
Hem posat els flocs de civada en un bol amb el iogurt i ho hem deixat reposar 10 minuts. Mentrestant hem tallat la poma i preparat els fruits secs. Ho barregem tot en el bol i ja està llest per esmorzar!
0 comentaris:
Publicar un comentario
Hola, moltes gràcies per deixar un missatge al blog. En breu el mirem i serà publicat.