skip to main | skip to sidebar

Blogger news

23 mar 2014

BACALLÀ AMB PANSES I PINYONS


Catalunya, el País Basc i Portugal són tres zones amb una gran tradició de consum de bacallà. Es diu que hi ha receptes de bacallà diferents per cada dia de l’any.
Aprofiteu l’època de la Quaresma,  en què la tradició mana menjar-ne, per cuinar-lo de moltes maneres diferents:  esqueixada de bacallà; bacallà a la llauna, amb mel, amb  samfaina; brandada de bacallà…
Avui hem provat aquesta, esprem que també us agradi. Bon profit!

Ingredients per 4 persones:
800 grams de bacallà dessalat de la part del morro, 2 cebes, 2 tomàquets madurs, 50 grams de pinyons, 75 grams de panses, 1 llesca de pa, 1 dent d’all, 1 branca de julivert, farina, sal i oli d’oliva.





Agafem una cassola , hi posem oli i fregim la llesca de pa (1 o 2 dependrà  del gruix). El reservem.

Enfarinem el bacallà i el fregim en aquesta mateixa paella i quan s’hagi enrossit el reservem.

Afegim una mica més d’oli i sofregim la ceba tallada a daus petits. Quan comenci a estar daurada posem el tomàquet pelat i tallat. Remenem i deixem que es cogui uns 5 minuts.

Passat aquest temps posem els pinyons i les panses. Hi aboquem un vas d’aigua i deixem coure 5 minuts. Després hi afegim el bacallà que teníem reservat i deixem a la cassola 10 minuts més.


Mentrestant fem una picada amb el pa fregit, l’all i el julivert; i l’incorporem a la cassola  (quan hagin passat els 10 minuts). Ho remenem bé i corregim el punt de sal. Si ho donem per bo, deixem que cogui tot junt un parell de minuts més i apaguem el foc.





0 comentaris:

Publicar un comentario

Hola, moltes gràcies per deixar un missatge al blog. En breu el mirem i serà publicat.

Con la tecnología de Blogger.

SEGUIDORS

Featured Posts