skip to main | skip to sidebar

Blogger news

16 ene 2014

REMEIS PER ELS REFREDATS

Si hi ha un grup de malalties freqüents en aquestes èpoques d'hivern  són les que afecten l'aparell respiratori. Ja siguin refredats, faringitis, laringitis, tos, bronquitis o grips; qui més qui menys en pateix alguna al llarg de l'any.
Les plantes medicinals que ens van bé per tots aquests casos són de les més utilitzades en fitoteràpia, ja que generalment l'organisme respon molt bé a la seva acció terapèutica. Ens ajudaran a atenuar els símptomes quan es manifesti la malaltia; i tindran efecte preventiu reforçant les mucoses i augmentant les defenses.
El que buscarem en aquests casos són plantes que ens ajudin a expectorar i a eliminar mucositats (dròsera, malva, brots de pi, plantatge, eucaliptus); bèquiques (són aquelles que ajuden a calmar la tos:plantatge, arrel malví, pulmonària); protectores i suavitzants de les mucoses (malva i arrel malví, erísim, liquen d'Islàndia); que calmin la irritació (arrel malví, plantatge,erísim); antisèptiques (farigola, camamilla, pulmonària, eucaliptus); i en el cas de les grips i estats febrosos que siguin diaforètiques (saüc, salze).



A part de les plantes medicinals que podem utilitzar en tisanes, extractes, xarops o inhalacions; tenim al nostre abast altres productes naturals que ens seran de molta utilitat en aquestes èpoques:
- el pròpolis: és un producte que elaboren les abelles amb les resines que recol·lecten dels arbres. Té propietats antiinflamatòries, cicatritzants, bactericides i antisèptiques. És molt adequat per problemes de les vies respiratòries, i en casos d'otitis i afonia.
- l'equinàcea: immunostimulant, antivírica i antiinflamatòria. Molt sovint es presenta en xarops i extractes conjuntament amb el pròpolis.
- la mel és suavitzant i antitussígena. Ens podem fer tisanes amb aigua calenta, mel i llimona que a més, tindrà efecte antiinflamatori.  També hi podem afegir gingebre per evitar la congestió nasal, fluïdificar la mucositat i alleujar el malestar i dolor que provoca la grip.

- la ceba és la base d'un remei casolà i molt efectiu. Si posem una ceba tallada per la meitat a la tauleta de nit ens anirà bé per alleujar la tos i diluir la mucositat. Només hem de tenir en compte que ens quedi a una alçada inferior a la del cap ja que els efluvis pugen i sinó no ens faria efecte.
Con la tecnología de Blogger.

SEGUIDORS

Featured Posts