skip to main | skip to sidebar

Blogger news

4 ene 2014

TORTELL DE REIS


El tortell de Reis és el pastís que es menja el dia 6 de gener, dia de Reis, com a postres del dinar.
 La massa és una  pasta de brioix feta amb ous, sucre, llet, mantega i farina;  es cobreix amb   fruita confitada i sucre.  Els tortells solen anar farcits  de massapà  tot i que avui en dia també en trobem amb crema, cabell d'àngel,  nata o trufa a dins.

La peculiaritat del tortell de Reis és que conté 2 sorpreses amagades entre el farcit: una fava i una figureta. Segons la tradició qui troba la figureta és coronat el rei de la festa (amb la corona que acompanya el tortell) mentre que qui troba la fava ha de pagar el tortell.


RECEPTA

400 grams de farina, 150 grams de mantega, 3 ous, 100cc de llet, 20 grams de llevat de forner o un sobre de llevat sec, 50 grams de sucre, una mica de sal.
Fruita confitada, sucre.

Primer desfem el llevat amb la llet tèbia i seguidament ho barregem amb 100 grams de farina. Fem una bola, la tapem amb un drap i la deixem reposar fins que dobli el seu volum.

Amb la resta de farina fem un cercle i a dins hi posem els ous batuts,  el sucre i un polsim de sal. Ho anem barrejant amb les mans i a poc a poc anem afegint la mantega estovada. Incorporem la bola de massa fermentada i  seguim treballant  fins a ajuntar-ho tot. A continuació seguim amassant la pasta perquè s'incorpori una mica d'aire.

Donem a la massa la forma rodona de tortell i  la posem a sobre d'una safata de forn folrada amb paper vegetal.  Deixem reposar novament fins que dobli el volum .

Escalfem el forn a 180 graus. Decorem el tortell amb la fruita confitada (cireres, taronja, meló...) i una mica de sucre. Si volem que quedi brillant es pot pintar amb un ou batut.

 Coem el tortell uns 35 o 40 minuts.

Quan el tortell sigui fred el podem tallar per la meitat i farcir-lo al gust, i amagar-hi la sorpresa i la fava!


0 comentaris:

Publicar un comentario

Hola, moltes gràcies per deixar un missatge al blog. En breu el mirem i serà publicat.

Con la tecnología de Blogger.

SEGUIDORS

Featured Posts