skip to main | skip to sidebar

Blogger news

31 dic 2013

EL GINGEBRE


El gingebre és un tubercle originari d'Àsia amb una gran quantitat de propietats que el fan molt indicat per utilitzar tant com a planta medicinal com a ingredient  per cuinar.

Avui farem un resum de les seves propietats a nivell medicinal.
La seva composició, molt ric en àcids grassos, olis essencials, aminoàcids, minerals i vitamines,  i fibra; fa que sigui molt adequat per tractar un gran nombre de molèsties i símptomes molt variats.

-  ajuda a fer la digestió, a eliminar gasos, i a evitar espasmes intestinals i la inflor abdominal. Molt útil per evitar els vòmits i les nàusees, tant les que estan provocades per empatxos, com les de viatgers i dones embarassades.
- per tractar refredats, bronquitis, angines, otitis, sinusitis ; ja que ajuda a eliminar les mucositats i a expectorar.
- analgèsic i antiinflamatori en casos d'artritis, reuma, lumbàlgies, ciàtica, etc.  En aquests casos ens aniran bé les infusions de gingebre i els cataplasmes a nivell extern.
- és un bon remei per les migranyes i mals de cap.
-a nivell del sistema circulatori té efectes sobre el colesterol sanguini (ajuda a la seva disminució), és vasodilatador i anticoagulant. Així doncs el podem utilitzar per prevenir malalties cardiovasculars i per millorar el rec sanguini.

A les botigues el podreu trobar en moltes presentacions diferents. El més habitual és l'arrel o en pols, que podrem utilitzar tant per fer infusions i cataplasmes com per cuinar. Però avui en dia comença a ser habitual trobar-lo en càpsules o comprimits.

En cas de prendre alguna medicació és adequat consultar amb un metge o terapeuta per evitar contraindicacions. També és convenient que en vigilin les dosis les dones embarassades, els nens i les persones que pateixen úlceres.



0 comentaris:

Publicar un comentario

Hola, moltes gràcies per deixar un missatge al blog. En breu el mirem i serà publicat.

Con la tecnología de Blogger.

SEGUIDORS

Featured Posts