skip to main | skip to sidebar

Blogger news

10 dic 2013

LA QUINOA

La quinoa és una llavor que creix en zones altes de les serralades dels Andes. Bolívia n’és el principal productor.
Tot i ser un pseudocereal, comparteix amb els cereals moltes de les seves propietats. Bàsicament és una bona fons d’hidrats de carboni amb un baix índex glicèmic (passa a la sang de forma lenta i no provoquen un augment brusc de la glucèmia).
També ens aporta 14 grams de proteïna per cada 100 grams de quinoa (en sec). Hem de remarcar que la quinoa sí que conté tots els aminoàcids essencials. Així doncs és una bona opció per als vegetarians, i també per als celíacs ja que no conté gluten.
Té un sabor molt suau i és de molt fàcil digestió.


És rica en fibra, vitamines del grup B (sobretot àcid fòlic, B2 i B3) que cuiden el sistema nerviós; i en minerals (sobretot ferro, magnesi, zinc, coure i potassi).
És digestiva, reguladora del trànsit intestinal; molt bona per les embarassades, les persones amb anèmia, i els esportistes.

Abans de començar a cuinar hem de rentar bé els grans de quinoa per eliminar la saponina que li podria donar un sabor amarg. La freguem amb les mans sota l’aigua corrent fins que aquesta surti clara i no es formi escuma.
Bullim la quinoa amb el doble de volum d’aigua, durant uns 15 minuts amb l’olla tapada.
La quinoa estarà cuita quan hagi doblat el seu volum.
                                              
Combina molt bé amb verdures, podent substituir l’arròs, el cuscús  o la pasta en moltes receptes  com sopes, amanides  o saltejats.
Es pot barrejar amb altres cereals com l’arròs o el mill, o amb diferents llegums; d’aquesta manera obtindrem preparacions més riques en nutrients.
També la podem fer servir com a base per preparar hamburgueses i croquetes vegetals i avui en dia ja es comença a trobar com a ingredient de pastissos, muslis i barretes de  cereals .


0 comentaris:

Publicar un comentario

Hola, moltes gràcies per deixar un missatge al blog. En breu el mirem i serà publicat.

Con la tecnología de Blogger.

SEGUIDORS

Featured Posts